Divorţul din culpa exclusiva

Divortul din culpa EXCLUSIVA a unuia dintre soţi este de multe ori cel mai dorit de acestia, considerand ca totul se intampla din vina celuilalt. Nu este ușor de dovedit culpaexclusivă a soțului sau a soției. Proba cheie in demonstrarea si argumentarea culpei exclusive este MARTORUL. Acesta poate fi: fratele sau sora, nasii de cununie, foarte buna prietena sau prieten, versiori sau chiar colegi de serviciu. Este exclus parintele unuia dintre soti sa fie martor. Alte probe sunt: interogatoriul, inregistraile audio si video, mesajele sms sau mailurile, toate transcrise in format word. 

Solicitarea desfacerii căsătoriei din culpă exclusivă atrage consecințe pozitive în favoarea celui ce câștigă, deoarece logica este așa: cel care nu este găsit vinovat de destrămarea căsătoriei, acel primește și mai departe tot ceeea ce cere: exercitarea autoritații părintești asupra minorului, pensia de întreținere, stabilirea domiciliului minorului inclusiv cheltuieli de judecată – atlfel spus, cel ce pierde este bun de plată și trebuie să se încadreze în ceea ce primește: program de vizită al copilului, obligația unei pensii alimentare, etc.

art. 934 NCPC. Divortul pentru separarea in fapt indelungata, cu posibilitatea ca reclamantul sa isi asume vina pentru divort: (1) Cand sotii sunt separati in fapt de cel putin 2 ani, oricare dintre ei va putea cere divortul, asumandu-si responsabilitatea pentru esecul casatoriei. Instanat va verifica existenta si durata despartirii in fapt si va pronunta divortul din culpa exclusiva a reclamantului. Aceasta procedura este inedita deoarece reclamantul poate solicita instantei pronuntarea unei hotararari impotriva sa. Introducerea acestui articol vine in sprijunul casniciilor in care sotii sunt separati in fapt de 2 ani (nu mai locuiesc in aceeasi casa) ceea ce constitue motiv de divort.